Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Hvorfor finnes det ikke bok til Statsborgerprøven?

Hvert år er det flere tusen innvandrere som må ta Statsborgerprøven. Likevel finnes det ingen bok som gir deg alt du trenger å vite før testen. Heldigvis finnes det andre muligheter!

Norskkunnskap.no har en online ebok til Statsborgerprøven

Når du skal ta Statsborgerprøven må du ha kunnskap om mange forskjellige forhold. For eksempel er det fint å vite hva fjellet som er 2469 meter heter, hva Lindesnes er for noe, og hva Harald Hårfagre var kjent som (vi kommer tilbake til svarene senere i artikkelen). Disse forholdene kan vi kalle for statiske forhold.

Statiske forhold er informasjon og data som ikke endrer seg så ofte. Fjellet på 2469 meter, Galdhøpiggen, er Norges høyeste fjell og vil nok være Norges høyeste fjell i ganske lang tid fremover.

I tillegg til statistike forhold har vi forhold som endrer seg stadig vekk. For eksempel vet vi ikke hvem som vil være Statsminister om 5 år. Vi vet heller ikke hvor mange det bor i Norge neste år. Vi vet heller ikke hvor stor andel av studenter ved høyere utdanning som er kvinner neste semester. Det er informasjon som ikke kan stå i en bok - for da ville boken være utdatert innen kort tid.

Heldigvis kan du finne pensum til Statsborgerprøven online her hos oss. Det oppdateres løpende med alt du trenger å vite før Statsborgerprøven.

Viktige spørsmål om bok til Statsborgerprøven

Hvorfor er det ingen bok til Statsborgerprøven?

Informasjon og data om Norge endrer seg hele tiden. Derfor bør du bruke et online pensum som oppdateres hele tiden.

Hvor finner jeg bok til Statsborgerprøven?

Vår digitale bok om Statsborgerprøven oppdateres løpende. Du finner den her.

Hvor kjøper jeg bok til Statsborgerprøven?

Du får tilgang til vår digitale bok når du kjøper tilgang til spørsmål til Statsborgerprøven.

Hvis du lurer på hva som trengs for å bestå, kan du sjekke tipsene våre for å bestå Statsborgerprøven, eller du kan teste deg selv helt gratis her.