Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

91 % bestod Statsborgerprøven, nesten halvparten øvde med Norskkunnskap.no

Tall fra Direktoratet for høyere kompetanse og utdanning viser at 91 % av elevene bestod Statsborgerprøven i 2022.

Lykkelige studenter består Statsborgerprøven

Norskkunnskap.no har siden 2017 hjulpet innvandrere å bestå Statsborgerprøven og Samfunnskunnskapsprøven gjennom oppgaver, tentamen og oppdatert pensum - i tillegg til personlig hjelp på chat og epost. I en pressemelding skriver Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) at hele 91 % besto Statsborgerprøven i Norge.

I 2022 brukte nesten 5000 mennesker oppgavene våre som forberedelse til prøvene. Det gjør at vi får mange tilbakemeldinger hver dag og kan oppdatere oppgavene våre slik at vi kan hjelpe enda flere.

For å bli norsk statsborger må man bestå Statsborgerprøven. Statsborgerprøven er en digital prøve som varer i 60 minutter. Den tar for seg temaer som skole og utdanning, familie, arbeidsliv, helse, geografi, historie, religion, og mye mer.

Mennesker lærer på forskjellige måter, og hos Norskkunnskap.no kan du øve deg til Statsborgerprøven ved å høre på lydfiler, svare på spørsmål, se på bilder og lese forklaringer slik at du består på første forsøk.

Mange som kontakter oss lurer på hvordan de skal øve til Statsborgerprøven. Vi har flinke lærere som svarer på både chat og e-post, og elevene gir oss gode tilbakemeldinger. Vi er stolte av å ha hjulpet flere tusen mennesker med å bli norsk statsborger!