Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Komplett pensum til Statsborgerprøven

Lurer du på hva du skal kunne til Statsborgerprøven? Vil du ha ett sted hvor du kan slå opp alt du lurer på, som er viktig for prøven? Da bør du ta en titt her, for nå har endelig pensumet kommet!

Online ebok med komplett Statsborgerprøven pensum

Når du skal ta Statsborgerprøven må du være godt forberedt i mange forskjellige temaer. Du skal ha kunnskap om norsk historie, norsk kultur og norsk samfunnsliv. Du skal vite hvordan Norge styres og litt om nabolandene våre. 

Når man er ny i Norge er det vanskelig å finne frem til all informasjonen. Noe ligger på nettsidene til politiet, mens andre ting ligger på nettsidene til Utdanningsdirektoratet. Noen ting står kanskje ikke på internett i hele tatt. Frem til nå - for nå har vi lagt ut et samlet pensum for Statsborgerprøven! 

Her er pensum

Vi har laget pensum til Statsborgerprøven som en online lærebok. Der finner du alt du trenger å vite til Statsborgerprøven. Etterhvert håper vi å bygge ut med enda flere videoer, bilder og illustrasjoner.

Du finner pensum her: Pensum til Statsborgerprøven.

Når du leser pensum må du huske på at mye kunnskap ligger mellom linjene. Det betyr at du må forstå det du leser, spørre om hjelp dersom du lurer på noe, og jobbe med oppgavene våre ved siden av. Og så er vi alltid tilgjengelig på chat og epost; bare ta kontakt, så hjelper vi deg videre. Vårt mål er at du skal lære, at du skal få ny kunnskap og solid kompetanse.