Prøve i Samfunnskunnskap er en viktig billett til deg som skal søke om norsk statsborgerskap. Sammen med Norskprøven gir det et godt grunnlag for å forstå norsk kultur og levemåte.
Hvert år tar flere tusen Samfunnskunnskapsprøven, og mange av dem er innom våre oppgaver først. Da får de øvd på en måte som ligner på den ordentlige prøven, og de får gode tilbakemeldinger på hva de skal øve mer på. Dessuten kommer vi med mange gode tips underveis.
I tillegg gir det oss mye erfaring i hvilke feil som er vanlig å gjøre, og hva man bør passe ekstra godt på før man avlegger prøven.
Dette er våre beste tips til prøve i Samfunnskunnskap
Basert på tilbakemeldinger på chat og epost, og elevundersøkelser, har vi kommet frem til denne listen over gode råd til deg som skal ta prøven:
1. Øv jevnlig
Skippertak kan være vel og bra, men å øve jevnlig øker læringsutbyttet. Løs 10 oppgaver hver kveld, der du leser forklaringene grundig, besøker nettadressene og kildene, og bruker tid på pensum.
Da vil du se at du får mye ekstrakunnskap som gjør det lettere å løse oppgaver senere.
2. Øve sammen med noen
Om du kjenner noen andre som skal ta prøven - lag en liten gruppe som møtes og diskuterer stoffet. Da får du flere knagger å henge kunnskapen på. I tilegg er det motiverende å vite at andre også jobber mot det samme målet som deg.
3. Bruk logg
Når du øver kan du ha en liten notatbok eller bruke notater på telefonen. Der skriver du ned hva du blir nysgjerrig på, hva du synes er genialt, og hva du tenker du må lære mer om.
Loggen kan du bruke til å systematisere hva du må jobbe med. Kanskje du kan ta med loggboken til en venn eller venninne som også jobber med Samfunnskunnskapsprøven?
4. Lær norsk
På prøven i Samfunnskunnskap er det ikke avgjørende hvor vidt du er ekspert på norsk grammatikk. Det avgjørende er at du forstår det du leser og konteksten det står i. Jo mer du praktiserer norsk, enten ved å lese bøker, barnebøker, aviser, ser på TV eller lytter til podcast, jo lettere er det å forstå den norske væremåten og det norske språket.
Vi håper disse tipsene hjelper deg litt på vei, og ønsker deg masse lykke til! Husk at vi sitter klare på chat og epost dersom du har spørsmål eller tanker du vil lufte.
Fant du det du skulle?
Har du tilbakemeldinger eller kommentarer til denne artikkelen? Vi vil gjerne høre hva du likte og om det var noe vi kunne forklart på en annen måte.
Takk! Vi setter pris på alle tilbakemeldinger og leser de nøye.