Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Tips til deg som skal ha prøve i Samfunnskunnskap

Nå er det snart tid for en ny runde med prøve i Samfunnskunnskap. Vi har hjulpet flere tusen personer med å bestå prøven. I denne artikkelen går vi igjennom de beste rådene vi har til deg som skal ta prøven i høst.

To elever diskuterer prøven i Samfunnskunnskap

Prøve i Samfunnskunnskap er en viktig billett til deg som skal søke om norsk statsborgerskap. Sammen med Norskprøven gir det et godt grunnlag for å forstå norsk kultur og levemåte.

Hvert år tar flere tusen Samfunnskunnskapsprøven, og mange av dem er innom våre oppgaver først. Da får de øvd på en måte som ligner på den ordentlige prøven, og de får gode tilbakemeldinger på hva de skal øve mer på. Dessuten kommer vi med mange gode tips underveis.

I tillegg gir det oss mye erfaring i hvilke feil som er vanlig å gjøre, og hva man bør passe ekstra godt på før man avlegger prøven.

Dette er våre beste tips til prøve i Samfunnskunnskap

Basert på tilbakemeldinger på chat og epost, og elevundersøkelser, har vi kommet frem til denne listen over gode råd til deg som skal ta prøven:

1. Øv jevnlig

Skippertak kan være vel og bra, men å øve jevnlig øker læringsutbyttet. Løs 10 oppgaver hver kveld, der du leser forklaringene grundig, besøker nettadressene og kildene, og bruker tid på pensum.

Da vil du se at du får mye ekstrakunnskap som gjør det lettere å løse oppgaver senere.

2. Øve sammen med noen

Om du kjenner noen andre som skal ta prøven - lag en liten gruppe som møtes og diskuterer stoffet. Da får du flere knagger å henge kunnskapen på. I tilegg er det motiverende å vite at andre også jobber mot det samme målet som deg.

3. Bruk logg

Når du øver kan du ha en liten notatbok eller bruke notater på telefonen. Der skriver du ned hva du blir nysgjerrig på, hva du synes er genialt, og hva du tenker du må lære mer om.

Loggen kan du bruke til å systematisere hva du må jobbe med. Kanskje du kan ta med loggboken til en venn eller venninne som også jobber med Samfunnskunnskapsprøven?

4. Lær norsk

På prøven i Samfunnskunnskap er det ikke avgjørende hvor vidt du er ekspert på norsk grammatikk. Det avgjørende er at du forstår det du leser og konteksten det står i. Jo mer du praktiserer norsk, enten ved å lese bøker, barnebøker, aviser, ser på TV eller lytter til podcast, jo lettere er det å forstå den norske væremåten og det norske språket.

Vi håper disse tipsene hjelper deg litt på vei, og ønsker deg masse lykke til! Husk at vi sitter klare på chat og epost dersom du har spørsmål eller tanker du vil lufte.