Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Slik øver du til Samfunnskunnskaps­prøven

For å bestå Samfunnskunnskapsprøven er det en ting som er viktigere enn alt annet: Du må ha kunnskap. I tillegg må du kunne lese og forstå spørsmål og svaralternativer. Her er våre tips til hvordan du kan jobbe for å bestå den viktige prøven.

Landskap fra vestlandet

Både Statsborgerprøven og Samfunnskunnskapsprøven er viktige prøver for dem som skal ha norsk statsborgerskap. 

Å bestå Samfunnskunnskapsprøven åpner mange dører inn i det norske samfunnet. Hos norskkunnskap.no kan du [S|30|øve på spørsmål og svar], og lære det du trenger for å bestå prøven. 

Slik øver du

Alle lærer på forskjellig måte. Men ikke alle læringsmetoder leder til samme type kunnskap. Noen måter å lære ting på gjør at man husker det i kort tid.

[BAR|R]

Andre måter å lære på gjør at man kan huske ting lenge, og til og med lære det bort til andre. Disse tipsene kan du bruke dersom du jobber mot Samfunnskunnskapsprøven eller om du jobber mot Statsborgerprøven.

1. Ikke la deg forstyrre

Når du øver er det best om ingen ringer eller barna løper rundt. 10 minutter øving i fred og ro kan være mye mer effektivt enn 30 minutter øving med avbrytelser og forstyrrelser.

2. Bruk et notatark

Noter ned nytte ord, begreper og sammenhenger på et ark når du øver. Når du er ferdig med å øve, leser du igjennom notatene, sammenfatter og lager en liten oppsummering. Senere på kvelden leser du igjennom oppsummeringen. Da hjelper du hjernen å lagre kunnskap på riktig sted.

[POLL]

3. Spør om hjelp når du lurer på noe

Ta kontakt med oss på chat eller epost når noe er uklart. Vi er klare til å hjelpe!

4. Bruk det du lærer

Å klare å bruke det du lærer, er et tegn på at du har lært det ordentlig godt. Snakk med dem rundt deg, og fortell dem hva du har lært. Kanskje de også lærer noe nytt?