Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

200 nye lydspørsmål for Norskprøven B1-B2

Vi har lagt til over 200 nye spørsmål i lytting, slik at det blir enklere å øve til Norskprøven B1-B2. De nye spørsmålene inneholder både dialoger, foredrag, intervjuer og mye annet som du skal svare på spørsmål om - akkurat som på Norskprøven.

Student bruker hodetelefoner for å øve til lytteforståelse.

Lytting og lytteforståelse betyr rett og slett at du skal forstå det du hører. Etter å ha hørt noen prate på norsk, skal du svare på spørsmål om det du har hørt. Det kan være spørsmål om hva personene har pratet om, hva slags humør de er i eller konklusjoner man kan trekke etter å ha hørt samtalen.

Så hvordan blir man god til å forstå norsk? Det er bare en vei som gjelder, og det er å bruke ørene. Derfor er det viktig for oss å ha en stor spørsmålsdatabase. Nå har vi oppdatert den!

Norskkunnskap.no tilbyr flere tusen oppgaver til deg som skal øve til Norskprøven. Det er ikke nødvendig å gå igjennom alle oppgavene for å bestå Norskprøven, men det er viktig å ha nok oppgaver til at man lærer det man skal. Derfor har vi nå oppdatert oppgavene våre innen lytting og lytteforståelse.

De nye lydspørsmålene inkluderer dialoger, foredrag og intervjuer, med forskjellige personer med ulike dialekter. Det gjør at du blir kjent med forskjellige måter å uttale ord på og ulike melodier man bruker i det norske språket. Alle dialektene har mye til felles med en dialekt du kjenner godt igjen, så du trenger ikke være redd for at du ikke forstår alt.

Vi har også hatt en stor revisjon av våre andre spørsmål og oppgaver til Norskprøven på alle nivåer. Du kan også chatte og skrive epost med lærerne våre - på den måten får du også øvd deg på å skrive.

Hos Norskkunnskap.no får du spørsmål, oppgaver og tentamen som er laget for at du skal bli bedre til å høre, lese og skrive norsk på en morsom og interaktiv måte. Du får tilbakemeldinger og kan se utviklingen din over tid. Det gjør at du kan fokusere jobbingen på det som er vanskelig, og dermed jobbe mer effektivt og spare penger.

Lykke til med Norskprøven!