Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Nye spørsmål til Norskprøven A2-B1

Hver dag hjelper vi studenter med å bestå Norskprøven. Vi får mange gode tilbakemeldinger som vi bruker til å utvikle oss videre. Nå har vi hatt en stor revisjon av alle spørsmålene og oppgavene på nivå A2-B1.

To venner med det norske flagget ser ut over Lysefjorden

Det er viktig for oss at spørsmålene og oppgavene våre ligner på dem du får på Norskprøven. Men vi vet ikke nøyaktig hvilke spørsmål akkurat du får på Norskprøven. Derfor er det viktig at vi har spørsmål og oppgaver som hjelper deg å lære.

Derfor jobber vi hver dag med å utvikle spørsmålene og forklaringene slik at du lærer mest mulig norsk på best mulig måte, så raskt du vil. Nå har vi revidert spørsmålene. Da har vi gått igjennom alle tekstene, oppdatert dem og jobbet hardt for å lage nye, spennende spørsmål. Disse spørsmålene er utformet for å hjelpe deg å bli bedre kjent med norsk språk, norske ord og norsk gramatikk, og vil hjelpe deg på vei til Norskprøven.

Spørsmålene våre dekker alle kategoriene du kan få på Norskprøven, både lesing, lytting og skriving.

På lesedelen blir du testet i om du kan forstå skriftlig norsk. Ikke bare lese - men også forstå hva du leser. Derfor får du ulike typer tekster som artikler, annonser, brev og SMSer. Spørsmålene knyttet til teksten krever at du kan tolke og forstå teksten på et grunnleggende nivå. Du vil for eksempel bli bedt om å finne hovedpoengene i teksten, forstå konkrete detaljer eller trekke konklusjoner basert på det du har lest.

Lyttetesten er en av de viktigste delene av Norskprøven. Denne delen av prøven tester om du henger med når det snakkes norsk. Tekstene vi har lest inn inkluderer intervjuer, samtaler og foredrag.

For å gjøre det bra på lyttedelen av Norskprøven, er det viktig å øve på å lytte til norsk så mye du kan. Et godt tips er å bruke nettopp oppgavene våre. Om ikke det er nok, kan du selvfølgelig også få lærerne våre til å rette oppgavene dine i skriftlig fremstilling.